loader image
 

Kuka minä olen?

Katso video

Hei, hauska tavata

Nimeni on Velu Immonen ja olen kotoisin Orimattilasta. Kuten varmaan osasitkin jo päätellä, työskentelen liikunta-alalla voimavalmentajan roolissa. Pyrin tekemään asiakkailleni valmentajan valinnan mahdollisimman helpoksi. Siksi olenkin täällä tänään kertomassa, millainen henkilö oikein olen. 

Alle olen lyhyesti kuvannut elämäni nuoruudesta tähän päivään saakka. Niin kuin kaikkien elämässä, myös omassani on ollut ylä ja alamäkiä. Sen sijaan, että kertoisin sinulle, mitä uskoisin sinun haluavan kuulla, kerron totuudenmukaisesti sen, kuka minä oikeasti olen. 

Liikunta, osa elämääni

Urheilu on kuulunu elämääni niin pitkään kuin muistan. Junnuna treeni rakentui pitkälti jalkapallon ympärille, mutta muitakin lajeja tuli kokeiltua salibandystä alamäkipyöräilyyn. Jalkapallossa koin kuitenkin olevani hyvä ja se tuli jäädäkseen. Unelmani oli pelata joskus huipulla. Pienen kylän joukkueessa ei lihaskuntoharjoittelun merkitystä lajissa tunnettu ja ennen pitkää se johti ratkaiseviin loukkaantumisiin. Kiinnostus jalkapalloa kohtaan lopahti ja oli etsittävä uusi harrastus. Harrastukseksi valikoitui voimaharjoittelu. Treenaaminen vei mennessään, mutta kun tuloksia ei enää tullutkaan, alkoi treenaaminen jäädä taka-alalle.

Elämä hakee suuntaa

Vaikka liikunta-ala oli kiinnostanut minua jo nuoresta asti, ei vielä lukiossakaan ollut täysin selvää, mihin tulisin hakemaan jatko-opiskelemaan. Tuohon aikaan opiskelu ei juurikaan kiinnostanut, enkä osannut yhdistää lukio-opintoja mihinkään itseäni kiinnostavaan. Menin siis sieltä, mistä aita oli matalin.

Ylipäätään elämänsuunta oli tuohon aikaan vähän hakusessa. Niin kuin ei kukaan muukaan, en minäkään tiennyt oikein mitä elämältäni haluan. Harrastukset olivat jääneet taka-alalle, viikot kului koulussa ja viikonloput viihteellä. Kavereita tuli, kavereita meni ja vauhti vain kiihtyi. 

Sitten sattui…

Suunnitelmat muuttuvat

Vahvuuteni valmentajana on ehdottomasti suorituskyvyn optimointi kokonaisuutena huomioiden myös ravinto sekä palautuminen. Vakavasti lasketteluonnettomuudessa loukkaantuneena tiedän, kuinka tärkeää on huolellisesti toteutettu kuntouttava harjoittelu. Se, että lähes menetin liikuntakykyni, on auttanut minua ymmärtämään terveen ja tasapainoisen kropan merkityksen loukkaantumisia ehkäistäessä. Useampi vuosi tuloksetonta treenaamista taas sai minut ymmärtämään kokonaisvaltaisen ravitsemuksen roolin palapelissä. Tasapainoillessani koulun, työn sekä usean samanaikaisen koulun ulkopuolisen kurssin kanssa, tajusin viimein (kantapään kautta) myös palautumisen merkityksen kokonaiskuvassa.

Suunta alkaa löytyä

Kun en ensimmäisessä yhteishaussa päässytkään Jyväskylään opiskelemaan liikuntatieteitä, koin sen lievästi pettymyksenä. Onneksi välissä oli suoritettava armeija. Jo ensimmäisten viikkojen aikana tein päätöksen, että hakeudun varusmiesjohtajaksi. RUK:ssa opiskellessani huomasin, ettei johtamisesta (etenkään vertaisjohtamisesta) tule mitään, jos yrittää olla jotain muuta kun oikeasti on. 

Varusmiespalveluksesta kotiuduinkin reservin vänrikkinä huippuarvosanoin. Alaiseni arvostelivat minut korkealle muiden johtajien keskuudessa. Asioita, joita palautteessa nousi esille olivat: luotettavuus, esimerkillä johtaminen sekä rauhallisuus. Niin sanottu 347 ei riittänytkään, ja toiminkin sopimussotilaan virassa puoli vuotta kotiutumiseni jälkeen. Myös kadettikouluun tuli haettua (ja päästyä), mutta lopulta tein oikean päätöksen, ja päätin pyrkiä Jyväskylään hieman eri reittiä.

Kohti unelma-ammattia

Nyt opiskelen liikunnanohjaajaksi Haaga-Heliassa Vierumäellä, enkä voisi olla tyytyväisempi uravalintaani. Minulta usein kysytään, koska valmistun ja vastaus on lähes poikkeuksetta: “En ikinä.” Olen keväästä 2019 asti tehnyt valmennuksia ja olen nauttinut joka hetkestä. Samalla olen kuitenkin huomannut valmennuksen monialaisuuden. Valmentajan tulee omata riittävä tietämys niin liikuntatieteestä kuin ravitsemustieteestäkin höystettynä mahdollisella lajiosaamisella, yhdistettynä psykologian sekä pedagogiikan sovelluksiin että johtamiseen. Kaikkea ei tarvitse, eikä voikaan osata, jonka vuoksi pyrin matkalla verkostoitumaan muihin alan osaajiin. Näin sinä, valmennettavani, saat parasta mahdollista palvelua kauttani.

Ikuista opiskelua

Perustan valmenukseni omiin epäonnistumisiini sekä niistä oppimiseen. Tämän yhdistän tutkittuun tietoon ja toimiviksi todettuihin menetelmiin. Muun määrität sinä, asiakkaani. Olet tietolähteistäni tärkein ja pyrin ottamaan toiveesi ja tarpeesi parhaani mukaan huomioon. Olit sitten urheilija, tavoitteellinen kuntosaliharrastelija tai täysin aloittelija, kaikki valmennukseni ottavat sinut huomioon ihmisenä. Tulokset lähtevät terveestä ja turvallisesta valmennussuhteesta. Valmennus kuin valmennus on matka: “maraton, ei sprintti”. En ole ihmeentekijä, tulokset vaativat töitä meiltä molemmilta, mutta riittää, että teet parhaasi, oli tavoitteenasi mikä tahansa!

Sulje valikko
×

Cart